U obranu jednom bistrou

img_2285

Kao Dopisnik iz centra osjećam da je moja profesionalna, ali i moralna dužnost, u jeku jedne od najvećih afera koje su se dogodile u RH, a koja izmeđuostalog otkriva da ministrica gospodarstva i poduzetništva smatra da je na tom području u Hrvatskoj stanje:”Nightmare!” i da je, parafraziram, poduzetnicima važno biti blizu države jer, jebatga, nismo USA, stati u obranu kolateralnoj žrtvi cijele ove svinjarije – restoranu Fotić.

To malo i šarmantno mjesto, naime, nipošto nije zaslužilo da osoba iz vrha Vlade, čija mišljenja i stavovi imaju izravan učinak na javnost, donosi pausalne i, nota bene, sasvim pogrešne, ocjene o tome da li je to mjesto na nivou ili, eto, nije.

Pitanje koje se logično postavlja je na kojem nivou neki restoran uopće mora biti da bi se u njemu sastala skupina sitnih kriminalaca i dogovarali raspodjelu plijena? Zatvorska kantina je, čini mi se, idealno mjesto za takvo što, a Bistro Fotić – o kojemu se ovdje veoma podcjenjivacki pise – svakako je mnogo više od toga.

Ukoliko je nasa Margaret Tacher, međutim, mislila da je spomenutu bistro znatno iznad njihova nivoa (jos uvijek nismo uspjeli doći do njene izjave po ovom pitanju), onda je bila u pravu i ovim se putem ispricavamo sto smo je krivo protumacili te joj zelimo da jednog dana, skupa sa svojom ekipom, dostigne Fotićevu civilizacijsku razinu.