Razotkrivajući intervju. Je li direktor iz NAMA-inog izloga diplomirani pravnik ili ekonomist? Njegov odgovor bi vas mogao iznenaditi

Sve je započelo pred kraj protekle, 2018.g., kada smo slavili prelazak brojke od 3000 ljudi koji na Facebooku svakodnevno prate stranicu Dopisnika iz centra. Malo smo proslavili s prijateljima i na putu prema kući, u NAMA-inom izlogu na sred Ilice, po prvi put smo se upoznali s ovim simpatičnim ljubavnim parom, a po čijem modnom izričaju se nikako nije dalo zaključiti čekamo li 2019.g. ili, eto ipak, 1970.

Odmah smo organizirali i nagradnu igru:

Idući put kada smo ih sreli, samo par dana nakon toga, na istom mjestu, nismo mogli ne primijetiti određene promjene koje su se u njihovom životu dogodile. I to, Bogu hvala, na bolje…

On je postao direktor u poduzeću, a ona je napokon došla na svoje. To se, naravno, odrazilo i na njihov stil odijevanja:

Na prvom božićnom domjenku u poduzeću, došlo je i do prve svađe:

Za vrijeme trajanja njihove svađe, naša Facebook stranica organizirala je anketu o tome koja je od njihove dvije do tada viđene odjevne kombinacije prikladnija za najluđu noć u godini.

Rezultat je bio skoro pa izjednačen, ali mala glasovna prevaga na onu kombinaciju iz doba prije nego što je naš diplomirani pravnik ili ekonomist preuzeo rukovodeću funkciju u poduzeću nije nas previše iznenadila.

Nekako u isto vrijeme kada se naš junak iz NAMA-inog izloga našao u ljubavnim problemima, započeli su i oni poslovni.

Dvoje njegovih kolega je to platilo glavom…

I njegova pozicija je dovedena u pitanje, a gospođa koja prezire radničku klasu je baš tada inzistirala da odu na skijanje jer je, eto, ‘hrvatski tjedan’ i ona je kupila novu zimsku kapu.

Istovremeno, na tržištu su zapuhali neki novi, pomalo opasni vjetrovi…

Pokušao je barem na ljubavnom planu nekako stvari ponovno uzeti u svoje ruke, ali u početku mu to baš i nije uspijevalo:

Na dan zaljubljenih, međutim, stvari više nije prepuštao slučaju. U jednom poprilično hrabrom potezu odlučio je igrati na svoju najjaču kartu – mišićave noge!

Nadamo se da će ovu odlučnost iskazanu na ljubavnom planu za Valentinovo, sljedeći tjedan prenijeti i na poslovni plan te tamo zaigrati na kartu jakog intelekta i na taj način ponovno učvrstiti svoju poziciju na čelu poduzeća.

Dok iščekujemo razvoj događaja na poslovnom i privatnom planu ovog iznimno zanimljivog lutka iz izloga jednog narodnog magazina u stečaju, odlučili smo s njim porazgovarati o jednoj temi koja naše vjerne pratitelje već dugo mori te napokon otkloniti sve nedoumice po tom pitanju.

Pitali smo ga, dakle, da li je on naposlijetku diplomirani pravnik ili, jebatga, ekonomist…

Ono što nam je odgovorio na drugom katu, u NAMA-inom legendarnom kafiću koji bi trebalo zaštiti kao neko kulturno dobro ili, štajaznam, gradski spomenik kulture, sve nas je poprilično iznenadilo, ali i nasmijalo.

‘Oboje!’, rekao je.

‘Kako misliš oboje?’, nismo mu dali mira,’diplomirao si na dva fakulteta?’

‘Ma ne…’, prekinuo nas je uz pomalo nervozan smiješak,’završio sam Efectus – visoku školu za ekonomiju i pravo!’

‘Nisam dakle, ni pravnik, ni ekonomist…’poentirao je snažno te zaključio ovaj naš razgovor, ‘ ja sam: i pravnik, i ekonomist!’

Pozdravili smo se, rukovali i poljubili, te je svatko pošao svojim putem. On natrag dolje u izlog na Ilicu, a ja kući. O čemu je on razmišljao dok se spuštao pokretnim stepenicama ne bih znao točno reći, ali meni je tijekom cijelog puta kući kroz glavu prolazila misao da je dobar čovjek i lutak te da je ipak nekako zaslužio bolje…

Bolju ženu, bolji posao i bolji fakultet!