Oprez, nepopularno mišljenje: Natječaji Ministarstva državne imovine sasvim su okej

img_7171

Svi najmovi koje je Brkićev brat u centru grada dobio, da to odmah na početku jasno navedem, ne samo da su, pod 1, u potpunosti legalni, već su i, pod 2, itekako dobrodošli.

1) Legalni su zato što je svaki od ovih natječaje koje provodi ministarstvo državne imovine javan i ponude se predaju u kovertama koje se otvaraju na licu mjesta pred svima koji su dali ponudu. Nakon toga postoji jos i mogučnost žalbe ukoliko netko misli da je bilo nekih nepravilnosti ili da je imao bolju ponudu.

A, ta bolja ponuda – jedini je kriteriji natječaja!

Tko ponudi veći iznos za mjesečni najam, dobiva ugovor.

Konkretno za prostor u Gajevoj od 80ak m2, bivši prostor agencije Kompas, ponudio je oko 90.000 HRK. Ima li tko da je ponudio više pa da s pravom prigovori na to što je upravo Brkićev brat dobio taj najam ili nam smeta samo to što je on brat nekoga tko nam nije pretjerano simpatičan i drag? Zašto onda netko od nas nije toliko ponudio pa da ga sjebemo? Ili, štajaznam, svi zajedno? Mnogi koji po gradu imaju neka prava za korištenje gradskih i državnih prostora mi nisu simpatični, pa ne znam zašto bi onda ovo trebao biti neki poseban slučaj koji zaslužuje ovoliku pozornost i to na ovaj način.

2) Taj njegov mali biznis dobivanja dugoročnih najmova za napuštene prostore u centru itekako je dobrodošao zato što bi u suprotnom svi ti prostori, kao što su to i činili u većini slučajeva do sada, zjapili prazni i propadali. Konkretno u ovaj prostor namjerava ubaciti neki ugostiteljski objekt specijaliziran za doručak. Dao Bog da dobije u najam cijelu Maksimirsku, Marićev prolaz, Ilicu i Oktogon pa da isto tako udahne novi život svim ovim praznim i tužnim gradskim prostorima…

On ili, evo, bilotko drugi tko ponudi najveći iznos najamnine!